Autor: Marek Mühlberg • 12. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tieto hakkab rakendama uudset praktikamudelit

Tieto Estonia AS ja Pärnu Saksa Tehnoloogiakool sõlmisid praktikakoostöö leppe, mille sisuks on virtuaalse harjutusfirma loomine.

Kooli arvutiteaduste õppekavarühma õpilastel on õppepraktika vältel võimalik harjutada töötamist reaalse tarkvaraarendusfirma igapäevatööle sarnanevas töökeskkonnas. Projekt saab alguse käesoleva aasta märtsis.

Tieto infotehnoloogia- ja koolitusspetsialistid osalevad harjutusfirma töös nn. virtuaalse "tellijana", kes edastab õpilastest ja koolipoolsest praktikajuhendajast koostatud projektimeeskonnale tööülesandeid, nõustab kooli praktikaülesande lahendamisel arendusmetoodilistes ja tehnilistses küsimustes ning kontrollib praktikatöös valmivate tulemite vastavust lähteülesande püstitusele.

Tieto Estonia AS andmebaasigrupi juhi ja tarkvaraarhitekti Virgo Inno sõnul võimaldab selline praktikatöö mudel tutvustada õpilastele senisest oluliselt vahetumalt tarkvaraarenduse töö köögipoolt. "Kui traditsioonilise õppepraktika korral lahendavad õpilased isoleeritud üksikülesandeid, siis harjutusfirma-põhise mudeli korral näeb õpilane kogu tarkvara valmimise töötsüklit algusest lõpuni. Õpilased saavad kehastuda tarkvara programmeerijateks, testijateks, graafikadisaineriteks, aga ka projektijuhtideks või turbespetsialistideks ning seeläbi saab iga õpilane panustada harjutusfirma töösse just sellisel moel, nagu see kõige paremini sobitub tema enda huvide, oskuste ja võimetega."

Harjutusfirma praktikaülesandeks plaanitakse kasutada mõne reaalse, juba valminud infosüsteemi lähteülesande spetsifikatsioone, mis on eelnevalt kohandatud praktika kestusele ja õpilaste oskustasemele vastavaks. Töö hakkab toimuma virtualiseeritud takrvarakeskkonna vahendusel, kuhu praktika vältel loodav tarkvara paigaldatakse ja kus selle valmimist on jooksvalt võimalik jälgida.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474