Autor: Rainer Saad • 13. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple võib oma uue leiutisega tappa iPhone’i

Apple uus iWatch ehk käekell, mis suudab täita iPhone’i ja iPadi funktsioone, võib olla esimene samm tapmaks nutitelefoni, kirjutas Business Insider.

Inimesed võivad olla skeptilised Apple’i uue toote suhtes, sest kes vajab käekella, kui sul on olemas nutitelefon. Kuid iWatch võib etendada suurt rolli nutitelefonide kadumises.

Tehnoloogiaturg areneb omaenda loodusseaduste järgi, kus uued leiutised trumpavad vanad üle. Näiteks mobiiltelefon on asendanud lauatelefoni ning iPad on hakanud välja tõrjuma traditsioonilist lauaarvutit.

On veel vara öelda, mis võiks asendada nutitelefoni, kuid see võib olla midagi inimkehal kantavat, nagu näiteks Google Glassi prillid või Apple'i nutikell.

Piper Jaffray analüütiku Gene Munsteri arvates võib Apple oma iWatchiga testida kantavate arvutite turgu. „Me usume, et rohkem kui kümne aasta pärast asendavad kantavad arvutid iPhone’i ja teised nutitelefonid. Aastate pärast on tarbijatel tõenäoliselt lisaks tahvelarvutitele ka kantavad arvutid – prillid või kellad.“

James Bondi stiilis iWatchil on väidetavalt 1,5tolline LED-ekraan ning see laseb kasutajatel saata tekstisõnumeid, e-kirju ning kasutada Facebooki. Lisaks suhtleb see Bluetoothi kaudu iPhone’i ja teiste seadmetega. Müügile on uut imevidinat oodata sel aastal, kirjutas The Sun.

Ka Microsoft ja Sony on varem taolist leiutist proovinud, kuid neid pole eriline edu veel saatnud.  

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052