Autor: Anu Jõgi • 15. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Technopolis Ülemiste kasvatas veidi käivet

Ülemiste City ärilinnakut arendava AS Technopolis Ülemiste käive suurenes eelmisel aastal ligi 4 protsenti ja oli 4,85 miljonit eurot.

Äripindade täitumus tõusis samal ajal 90,7 protsendilt 94,9 protsendini.

„Technopolis Ülemiste 2012. aasta käibe kasvu 3,9 protsendi võrra võib pidada ootuspäraseks. 5,1protsendine vakantsuse määr viitab selgelt uute büroopindade vajaduse järgi linnakus,“ märkis AS Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov.

AS Technopolis Ülemiste 2012. aasta suurima arendusprojekti, Lõõtsa 8 kolmiktorni, ehitus on kulgenud plaanipäraselt. Hoone esimene etapp valmib märtsis ja kogu hoone oktoobris 2013. Valmivas hoones on 24 000 ruutmeetrit renditavat kontoripinda, kus hakkab töötama üle 2000 inimese. Ülemiste City linnakus töötavate inimeste arv tõuseb sellega 2013. aasta lõpuks kõigi eelduste kohaselt 6000 töötajani.

AS Technopolis Ülemiste kuulub 49protsendilise osalusega ASile Mainor Ülemiste ja 51protsendilise osalusega Technopolis Baltic Holding OÜ kaudu Technopolis kontserni emaettevõttele Technopolis Plc.

Technopolise kontserni käive kasvas 2012. aastal üle 15 protsendi, 107,3 miljoni euroni. EBITDA (kulumieelne kasum) kasvas aastaga 17 protsenti, 55,8 miljoni euroni. Netokäibe ja EBITDA suurenemine oli tingitud peamiselt väljarenditud pinna ligi 12protsendilisest kasvust ja 2,4 protsendilisest renditulu suurenemisest võrreldes eelmise perioodiga.

„Eelmise aasta edu sai võimalikuks tänu kohalike äriüksuste edule,“ märkis Technopolis kontserni tegevjuht Keith Silverang. „Neil õnnestus leida uusi rentnikke meie kinnisvarale, säilitades samal ajal olemasolevaid kliente,“ lisas Silverang.

Teisipäeval sai teatavaks, et Technopolis on omandanud Oulus Nokia Peltola linnaku. Linnakus on üüritavat pinda kokku umbes 37 600 ruutmeetreit. Investeeringu kogusumma on 31,7 miljonit eurot. Omandatud kinnisvara täiendab Technopolise samas piirkonnas asuvat 27 000 ruutmeetri suurust Kontinkangase linnakut.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474