Autor: Indrek Kald • 18. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnopol käivitab tervisefirmade kiirendi

Tallinna Teaduspark Tehnopol käivitab homme programmi tervisetehnoloogia ettevõtete arengu kiirendamiseks.

Ettevõtteid tuuakse nõustama maailma tippeksperdid tervisetehnoloogia valdkonnas ning nad viiakse kokku investoritega. Eesmärgiks on programmi raames kasvatada aastas kuni 12 jätkusuutlikku tervisetehnoloogia ettevõtet, teatas Tehnopol.

Esimesse programmi valisid eksperdid osalema viis alustavat tervisetehnoloogia ettevõtet Eestist ja Lätist. Eestist osalevad programmis aju taastusravi õppeprogramme arendav Cognuse, ravimi- ja biotehnoloogiaettevõtetele tootearendust pakkuv Biodiscovery ning laboritulemuste visualiseerimise lahendust pakkuv LabToWellness. Lätist osalevad programmis kaks ettevõtet, millest üks on turule toomas ühe sagedaseima südame rütmihäire vormi uut ravimeetodit ning teine tulemuslikumat maovähi varase diagnoosimise viisi.

Ettevõtted alustavad tööd veebruaris ning pilootprogramm lõpeb septembris koos saavutatud tulemuste demonstreerimisega investoritele.

Tehnopol rajab kiirendiprogrammi koos Taani partneriga Accelerace, Läti partneriga Enixus ja Tartu Biotehnoloogia Pargiga.

Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932