Autor: Ken Rohelaan • 20. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sony üritab uue konsooliga ennetada Microsofti

Sony Corp peaks täna esitlema uut PlayStationi mängukonsooli, et anda ennetav löök Xboxi järgmist mudelit väljatöötavale Microsoftile, vahendas Reuters.

Digital World Researchi asutaja ja tegevjuhi P.J. McNealy sõnul keskendub Sony sillapea loomisele uute mängukonsoolide jaoks. "Reaalsuses on nad seni olnud tagaajaja rollis," ütles McNealy.

Sonyle on tugeva löögi andnud populaarsete vidinate puudus, nõrgenenud televiisorite müük ning Apple'i ja Samsung Electronicsi eestvedamisel loodud tarbijate huvi tahvelarvutite ja nutitelefonide järele.

Tahvelarvutid ja nutitelefonid moodustavad praegu umbes 10% ligi 80 miljardi dollari suurusest mänguturust. Analüütikute sõnul on Sony PlayStationi müük pärast kuut aastat napilt maas Microsofti Xboxi 67 miljonist seadmest ja pikk tee jääb minna veel Nintendo Wii 100 miljoni ühikuni.

Wii järeltulija Wii U säratu esitlus novembris annab Sonyle võimaluse keskenduda Microsofti alistamisele, kui kõik kolm võitlevad tavamängude kasvuga tahvelarvutites ja nutitelefonides. Nintendo vähendas 31. märtsil lõppeva majandusaasta müügiplaani 5,5 miljonilt masinalt 4 miljonini.

Sony loodab praeguse fiskaalaastaga jõuda 1,4 miljardi dollarilise ärikasumini. Samas suur osa sellest tuleb kinnisvara müügiga, mille hulka kuulub New Yorgi peakorteri eest saadav 1,1 miljardit dollarit.

New Yorgi aktsiaturul kohaliku aja järgi kell 13:38 (Eestis kell 20:38) langes Sony Corp 0,34%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kukkunud 29,03%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052