Autor: Ave Lepik • 28. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Levira hakkas pakkuma pilveteenust

Levira avas jaanuaris pilveteenuse iseteenindusportaali, mis laseb kerge vaevaga rentida Linux, Solaris või Windowsi virtuaalsed serverid või ehitada virutaalseid serveriparke.

Teenus on suunatud eelkõige väiksematele ja keskmise suurusega ettevõtetele Põhjamaades ning Kesk- ja Ida-Euroopas, teatab ettevõte.

Levira juhatuse esimehe Mart Einpalu sõnul on pilveteenuse pakkumisega alustamine osa Levira pikemast strateegiast. „Üha enam tuleb ettevõtetel vaadata tulevikku ja leida teenuseid, mis tagavad konkurentsivõimelisuse ning jätkusuutlikkuse. Efektiivne, paindlik ja turvaline IT-taristu on juba täna enamiku teenuste toimimise aluseks. Seda rohkem on see oluline tulevikus. Tahame olla paindlik ja usaldusväärne partner ettevõtetele, kel soov efektiivsust tõsta.“

Levira pilveteenuste juhi Tõnis Kulmu sõnul võimaldab Levira Cloud praegu rentida KVM ja Solaris Zones tehnoloogiatel põhinevaid masinaid, millel saab kasutada Linux, Solaris ja Windows keskkondades töötavaid rakendusi. "Peatselt on platvormile lisandumas erinevad meediateenuste ja muud lahendused,“ lubas Kulm.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052