Autor: Ave Lepik • 1. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äripäev avab e-tunnil oma tasulise saidi

Teisipäeval kell 13-14 toimub üle-Eestiline e-tund, mille ajal ettevõtted tutvustavad oma e-teenuseid eesmärgiga juhtida kasutajate tähelepanu oma nutikatele e-teenustele. Aktsioonis osaleb ka Äripäev, kes avab tunniks oma tasulise keskkonna leht.aripaev.ee.

Eesti suuremad meediaettevõtted teevad e-tunni ajal kõigile tasuta kättesaadavaks oma muidu tasulised internetikeskkonnad, et pakkuda lugejatele võimalust tutvuda e-kanalites avaldatava lisaväärtusega sisuga. E-tunnil osalevad Eesti Ekspress, Eesti Päevaleht, LP, Maaleht, Postimees ja Äripäev.

“E-tund on avalöök 4.–10.märtsini toimuvale e-teenuste nädalale, mille raames kuulutatakse välja tänavune Eesti parim e-teenus,“ ütles Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektori asetäitja Kalle Arula.

Nädala kulminatsioon on 6. märtsi inspiratsiooniseminar “Eesti IT-tiigri järgmine hüpe”, kus räägitakse vähem tuntud riiklikest e-teenustest ja riiklike e-teenuste arendamise loogikast ja tulevikust.

Hinnanguliselt on Eestis e-teenusena kättesaadav ettevõtetele mõeldud teenustest 100% ja eraisikutele mõeldud teenustest 97%. Uuringud näitavad, et kõik teenused ei leia sihtrühmade poolt aktiivset kasutamist ja üldine teadlikkus e-teenuste olemasolust võiks olla kõrgem.

E-tunnil tutvustatakse võimalusi ajada riigi või erafirmadega asju e-kanaleid pidi. Näiteks Tallinna Perekonnaseisuamet soovitab kõigil, kes seda veel teinud ei ole, proovida e-teenust, mis võimaldab lapse nime sobivust internet teel kontrollida. Eesti Maksu- ja Tolliamet aga juhendab ja õpetab e-tunni ajal teenindussaale külastavaid kliente tuludeklaratsiooni või muid dokumente elektrooniliselt täitma ning esitama. 

Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) koordineerib riigi infosüsteemi arendamist ja haldamist, korraldab infoturbega seotud tegevusi ja käsitleb Eesti arvutivõrkudes toimuvaid turvaintsidente.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755