Autor: Raigo Neudorf • 1. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lepik: tehnoloogia võtab üle lihtsamad töökohad

Tarkinvestori asutaja ja juht Kristjan Lepik kirjutab Arengufondi blogis Fututuba.ee, et järgmisel kümnendil jätkub trend, mille kohaselt asendab tehnoloogia lihtsamaid inimtöökohti.

Lepik jälgib enda kinnitusel huviga globaalse tööturu trende, sest tema arvates ollakse täna alahindamas strukturaalset muutust, mis maailma tööturgudel toimub. 2008/2009 kriisi järel on üle maailma ettevõtted otsimas lisavahendeid efektiivsuse tõusuks ning üks trend on selgelt tehnoloogia suurem kasutamine.

„Kuid kohati võtab see tehnoloogia ära ka inimtöökohad, seda just lihtsamate tööde puhul. Pean väga tõenäoliseks järgneval kümnendil nende trendide jätkumist ning koos sellega läheb ilmselt keerulisemaks riikidel, kes nende muutustega kaasa ei suuda minna ja/või on rõhunud odavale tööjõule,” märgib Lepik.

Loe lugu pikemalt tööstusuudiste teemaveebis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755