Autor: Indrek Kald • 3. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-messi CeBIT peateema on tänavu jagamine

Maailma suurimate IT-messide sekka kuuluv CeBIT toob 5.-9. märtsini Hannoveris tähelepanu keskpunkti teadmiste, ressursside ja kogemuste jagamise ning ühise kasutamise kui koostöö uued vormid.

"Mitmed moodsad vahendid nagu blogid, vikid, collaboration, hääletamised ja teised tarkvaralahendused muudavad töökeskkonda järgmistel aastatel märkimisväärselt nii ettevõtete sees kui ka väljaspool neid," ütleb Deutsche Messe AG CeBITi esimees Frank Pörschmann. "Jagamise fenomen kõigi oma tahkudega on praegu vastutustundliku kasvu oluline tingimus," lisas ta.

Saksamaal toimuv CeBIT tähendab lisaks kümnetes hallides peetavale messile ka konverentse, ettekandeid ja firmaüritusi. Mullu toimus viie päeva jooksul CeBITil eksponentide ja külastajate vahel enam kui seitse miljonit ärikontakti. Külastajate hulgas oli üle 500 juhi rahvusvahelistest kontsernidest, mille ostumaht ületab 50 miljardit eurot. Messil osales enam kui 4200 ettevõtet 70 riigist, 312 000 külastajat 110 riigist ning üle 5000 ajakirjaniku kogu maailmast.

Tänavu on CeBITi partnerriigiks Poola, mille infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni sektori turgu iseloomustab juba pikki aastaid kasvutrend. "Poola majandus kasvab. Poola on Euroopa lootuste üks kandja," ütles Frank Pörschmann.

Valdkonnas CeBIT pro esitlevad ettevõtted digitaalseid rakendusi professionaalseks kasutamiseks väikestes ja keskmise suurusega firmades ning üleilmsetes kontsernides. CeBIT gov näitab lahendusi omavalitsustele ja riikide asutustele ning Euroopa Liidule. CeBIT lab on digitaaltööstuse tulevikulabor ning ülikoolide ja uurimisinstituutide platvorm. CeBIT life'i keskmes on digitaalne elustiil, kus näeb kõrgtehnoloogia trende ning tehnoloogiaid ja rakendusi mobiilse ja nutika elu valdkondadele.

Traditsiooni kohaselt avab CeBITi Saksamaa kantsler Angela Merkel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755