5. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meie esimeseks võõrkeeleks saagu Python 

Õpetame nii eesti kui ka kohalikele vene lastele esimeses klassis esimese võõrkeelena Pythonit, Perli, Lispi, PHP‘d, või C++, soovitab Age McCanni loovjuht Heiki Urbala konkursile "Edukas Eesti" saadetud arvamuskolumnis. 

Mäletate veel neid aegu, kui ema põlle alt esimesse klassi läinud jüts istus järgmisel päeval juba vene keele tunnis? Või neid aegu, kui usuõpetus oli üleriigiliselt esimese klassi laste krihvlite pureda? Praegu on selleks inglise või prantsuse keel, mis värskeid koolilapsi ja nende vanemaid ennast pingutama sunnib.

Praegu on võõrkeelte oskus muutunud sisuliselt hügieenifaktoriks, mis iseenesest ei anna tulevasele globaalsele tööjõuturule sisenejale mitte ühtegi olulist eelist. Samas on päris mitu keelt, mille oskaja võib olla rahvusvaheliselt edukas ettevõtja juba 10aastaselt. Need keeled ei kuulu ühegi rahvusriigi juurde, ent neid keeli räägitakse üle maailma.

Kujutage ette, kui teie laps suudaks ise programmeerida ingliskeelse rakenduse ümber eestikeelseks. Või programmeerida rakenduse, millest kasvaks välja midagi nii suurejoonelist, nagu seda on Apple või Facebook? Steve Jobs oli 21aastane, kui ehitas oma garaažis esimese Maci arvuti, millest on praeguseks kasvanud maailma üks edukamaid kaubamärke. Mark Zuckerberg oli 20aastane, kui esimest korda Facebooki maailmale presenteeris.

Kuidas oleks juba varases nooruses võimalik mängida digimaailmas digireeglite järgi, kus maksab ainult kas õige või vale, loe edasi Äripäeva paberlehest.

Artikkel ilmub EMT, Tallinna Kaubamaja, Danske Banki ja Äripäeva arvamuskonkursi “Edukas Eesti” raames.

Autor: Alo Merilo, Heiki Urbala

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755