Autor: Romet Kreek • 5. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sony plaanib teenida nutitelefonidega kasumit

Sony plaanib muuta järgmisel majandusaastal mobiiltelefoniüksuse kasumlikuks, suurendades nutitelefonide tehastest väljasaatmist, vahendab Bloomberg.

Xperia mobiiltelefonide ja tahvelarvutite tootja plaanib 1. aprillil algaval majandusaastal müüa üle 34 miljoni nutitelefoni, ütles üksuse juht Kunimasa Suzuki. Ettevõte teatas veebruaris, et käimasoleva majandusaasta eesmärk on 34 miljoni telefoni müük.

Sony president Kazuo Hirai toetub mobiiltelefonidele, et parandada neli aastat järjest kahjumit teeninud ettevõtet. Telerite nõudlus väheneb ja kahe suure nutitelefonitootja Samsung Electronicsi ja Apple´i konkurents on karm. Sony ostis mullu välja mobiiltelefonide ühisettevõtte Ericssoniga 1,05 miljardi euro eest ja koondas 15 protsenti üksuse töötajatest.

„Sony peaks müüma umbes 50 miljonit nutitelefoni, et tulla kolmandaks Apple'i ja Samsungi järele,“ ütles Ace Securitese analüütik Hideki Yasuda. „Ma usun, et Sony'l on võimekus seda saavutada, kuid kui nad ei jõua 50 miljonini, siis nad muutuvad ebaolulisteks.“

Ettevõte alustas Xperia Z nutitelefoni turunduskampaaniat enam kui 20 riigis. Veekindel telefon on uusimate toodete seas, mida tutvustati jaanuaris Las Vegases Tarbeelektrooniks näitusel. Tulekul on ka veekindel tahvelarvuti Xperia Tablet Z.

Walkmani leiutaja aktsia on tänavu tõusnud 50 protsenti, kuna nõrgem jeen suurendab välismalt teenitud kasumeid. Täna tõusis aktsia hind Tokios 3,5 protsenti, 1438 jeenile.

Analüüsifirma IDC andmetel kasvas neljandas kvartalis Sony nutitelefonide turuosa aastaga 3,9 protsendilt 4,5 protsendile. Samsung oli esikohal 29 protsendise turuosaga ja Apple teisel kohal 22 protsendise turuosaga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052