6. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsung üritab Sharpi elus hoida

Samsung Electronics nõustus investeerima Sharpi 10,4 miljardit jeeni (111 miljonit dollarit) ning ostma veelgi rohkem mobiilekraane, blokeerides tõenäoliselt Apple'i võimaluse suurendada tellimusi raskustes Jaapani tehnoloogiafirmalt.

Samsung omandas selle investeeringuga 3% osaluse Sharpis, olles Jaapani finantsinstitutsioonide järel suuruselt viies aktsionär, kirjutab The Wall Street Journal.

Raharikkale Samsungile on investeering kõigest piisake ämbris ja see lubab Lõuna-Korea firmal vähendada vedelkristall ekraanide tootmist ning keskenduda orgaanilise valgusdioodi ekraanidele ehk OLED ekraanidele.

Sharpi kõrgresolutsiooniga energiasäästlikud ekraanid on mobiilseadmete valmistajatele atraktiivsed. Ekraan on seadmete kuju, aku eluea ja hinna kujunemisel kesksel kohal.

"Samsung tõenäoliselt üritab selle sammuga takistada konkurentide nagu Hon Hai ja Apple liiga suure kontrolli saavutamist finantsraskustes Sharpi üle, kuid kel on endiselt hea tehnoloogia," kommenteeris Sanford C. Bernsteini analüütik Mark Newman.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474