Autor: Ave Lepik • 6. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taavi Kotka: Eestis liiga vähe arvutiteaduse üliõpilasi

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi IT-asekantsler Taavi Kotka plaani järgi on aastal 2020 IKT Eesti juhtiv majandusharu ning sektori töötajate arv tänasega võrreldes kahekordne.     

Täna inspiratsiooniseminaril “IT-tiigri järgmine hüpe” esinenud Kotka tõi välja, et Eesti ülikoolide tänase seisuga, kus IKT üliõpilasi tuleb aastas juurde 700-1000 (võrdluseks: äri ja halduse üliõpilasi on kaks korda rohkem), me selleni ei jõua.

Tema visiooni kohaselt on üks viis seitsme aastaga 50 000 IKT-töötajani jõuda lisada ületoodetud erialade üliõpilaste ümberõpe ja IKT-tasandi lisamine.         

Kotka väitel peaks IKT-sektor kasvama Eesti juhtivaks majandusharuks juba seetõttu, et selle sektori töötajate lisandväärtus on 2 korda kõrgem mis tahes teisest sektorist ning täna moodustab 9% Eesti SKP-st just IKT-sektori tehtav töö.

Riigi Infosüsteemi Ameti seminari “Eesti IT-tiigri järgmine hüpe” eesmärk on rääkida e-teenuste tulevikust, diskuteerida teenuste kvaliteedi ja kvantiteedi üle, tutvustada e-äri mudeleid ja ärgitada osalejaid uutele arendusmõtetele.

Seminar toimub osana konkursist "Eesti parim e-teenus 2013". 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052