7. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütik: Facebook on Google'ist etem

Lähiajal on Facebookil paremad väljavaated kui teistel tehnoloogiahiidudel nagu Google, sest sotsiaalvõrgustiku muutused on toomas suurt kasu, ütles tunnustatud Wall Streeti analüütik.

Piper Jaffray tegevdirektor Gene Munster andis intervjuu CNBC-le kõigest mõni tund enne seda, kui Facebook tutvustas enda kodulinnas Menlo Parkis uut uudisvoo seina, mis on suur muutus senisele disainile.

"Kui vaadata suuremat pilti, siis Facebook on tulemas välja rohkemate reklaamidega ja erinevate reklaamitüüpidega, mis peaks muutma oluliselt investorite meelestatust firma suhtes. Praegu on endiselt suurim küsimärk, kuidas firma suudab suure kasutajatehulga pealt raha teenida," ütles Munster.

Piper Jaffray on Facebooki aktsia hinnasihiks määranud IPO hinna ehk 38 dollarit ning andnud ostusoovituse aktsiale.

Munsteri sõnul peaks Facebook keskenduma veelgi rohkem mobiilile. "Sealt ikkagi tuleb firma kasv ning numbrid aina kasvavad," ütles ta. "Ma olen huvitatud nägema, kuidas nad uue uudisvooga hakkavad mobiilidelt raha teenima."

Lühiajaliselt on Munsteri sõnul Facebook parem investeering kui Google. "Kui vaadata järgmise aasta lõpuni, siis Facebook on parem võimalus raha teenida, sest nad lisavad uusi reklaamivõimalusi," ütles Munster.

"Pikemas plaanis, nagu järgmised 5-10 aastat, usun ma, et Google on oluliselt kindlam panus. Kui otsida agressiivsemat raha, siis tasub Facebookile panustada ja turvalisem raha liigub Google'isse," arvas Munster.

Munsteri sõnul ta ei panustaks kunagi Google'i vastu pikas plaanis. Piper Jaffray on Google'i hinnasihiks määranud 915 dollarit.

Facebooki aktsia tõus leevenes pärast uue uudisvoo avalikustamist. Olles vahetult presentatsiooni ajal 3% plussis, taandus tõus 1,9%ni kahe järgneva tunniga. Facebooki aktsia maksis sel hetkel 27,99 dollarit. Google'i aktsia on täna 0,13% plussis, makstes 832,40 dollarit.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755