7. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP ja Lenovo kaaluvad Delli ostmist

Börsilt lahkuv Dell on tekitanud huvi Hewlett-Packardis ja Lenovos, sest firma nõukogu otsib suuremaid ülevõtmispakkumisi kui praegu välja käidud 24,4 miljardi dollariline pakkumine Silver Lake Managementi ja Michael Delli poolt, ütlevad asjaga seotud inimesed.

Bloombergiga vestelnud anonüümsust palunud inimeste sõnul on Delli vastu huvi üles näidanud firmad tõenäoliselt kasutamas ära võimalust tutvuda lähemalt firma raamatupidamisega ning on vähe tõenäoline, et tõsiselt võetav pakkumine lauale tuleb.

Delli nõukogu juurde loodud erikomitee nõustaja on Evercore Partners, kes võtab ülevõtmispakkumisi vastu kuni 22. märtsini.

Lenovo ja HP järel maailma suuruselt kolmas arvutitootja Dell nõustus 5. veebruaril ülevõtmispakkumisega Silver Lake'i ja Michael Delli poolt, kes maksavad 13,65 dollarit aktsia eest.

Pärast seda on osa suurimaid Delli investoreid astunud tehingu vastu välja, nõudes ülevõtmispakkumist, mis maksaks vähemalt 24 dollarit aktsia kohta. Et ülevõtmine läbi läheks, peavad firma aktsionäride enamus ilma suurima aktsionärita ehk Michael Dellita otsuse heaks kiitma.

Delli aktsia tõusis eile uudise ligi 2%, sulgudes 14,32 dollarini, mis viitab, et aktsionärid ootavad kõrgemat ülevõtmishinda ja eeldavad et see ka tuleb.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052