7. märts 2013

Tasuta WiFi Eesti visiitkaardiks

Riik võiks võtta eesmärgiks sõlmida kokkuleppe 3G/4G sideteenuse pakkujatega, mille tulemusena võimaldataks ühiselt kasutada üleriigiliselt levivat tasuta WiFi võrku. Vastutasuks alandataks võrdselt kõigi sideteenuse pakkujate maksumäärasid, paneb ette Masskampaaniad.neti loov- ja tegevjuht Siim Kaevats.

Eesti Nokia ei ole ilmselt tänapäeval enam õige väljendusviis, otsimaks ja iseloomustamaks riigi edusümbolit. Lihtsam ja sõltumatum oleks ehk Eesti visiitkaart, ja neid võib olla ka mitu. Seni on Eesti kõnekamaid visiitkaarte konkurentsitult Skype.  Kuid arvatakse, et 2014. aasta lõpuks on inimeste kasutuses rohkem nutitelefone kui arvuteid, seega on internet igapäevaelu lahutamatu osa. Kui täpne olla, siis mobiilne internet. Praegu see maksab.

Eestist võiks saada esimene riik maailmas, kus võimaldakse üleriigiliselt tasuta WiFit. Riigi ainus otsene rahaline investeering oleks süsteemi ülesseadmine sideteenuse pakkujate poolt, kuid tasuta lairibaühenduse võimaldamise ja hoolduse vastutasuks alandaks riik võrdselt kõigi sideteenuse pakkujate maksumäärasid.

Google, Microsoft ja teised IT-gigandid leiavad, et kõigile vaba WiFi-teenus mõjutaks plahvatuslikult innovatsiooni ning loodaks seadmeid, millest saaks kasu enamik inimesi. Ja meie saaksime kus tahes maailmas uhkusega öelda: meil on tasuta WiFi, mis vallandaks mis tahes riigis passiivse kõmuturunduse Eesti kohta.

Artikkel ilmub EMT, Tallinna Kaubamaja, Danske Banki ja Äripäeva arvamuskonkursil “Edukas Eesti”.

Autor: Vilja Kiisler, Siim Kaevats

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112