7. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tasuta WiFi Eesti visiitkaardiks

Riik võiks võtta eesmärgiks sõlmida kokkuleppe 3G/4G sideteenuse pakkujatega, mille tulemusena võimaldataks ühiselt kasutada üleriigiliselt levivat tasuta WiFi võrku. Vastutasuks alandataks võrdselt kõigi sideteenuse pakkujate maksumäärasid, paneb ette Masskampaaniad.neti loov- ja tegevjuht Siim Kaevats.

Eesti Nokia ei ole ilmselt tänapäeval enam õige väljendusviis, otsimaks ja iseloomustamaks riigi edusümbolit. Lihtsam ja sõltumatum oleks ehk Eesti visiitkaart, ja neid võib olla ka mitu. Seni on Eesti kõnekamaid visiitkaarte konkurentsitult Skype.  Kuid arvatakse, et 2014. aasta lõpuks on inimeste kasutuses rohkem nutitelefone kui arvuteid, seega on internet igapäevaelu lahutamatu osa. Kui täpne olla, siis mobiilne internet. Praegu see maksab.

Eestist võiks saada esimene riik maailmas, kus võimaldakse üleriigiliselt tasuta WiFit. Riigi ainus otsene rahaline investeering oleks süsteemi ülesseadmine sideteenuse pakkujate poolt, kuid tasuta lairibaühenduse võimaldamise ja hoolduse vastutasuks alandaks riik võrdselt kõigi sideteenuse pakkujate maksumäärasid.

Google, Microsoft ja teised IT-gigandid leiavad, et kõigile vaba WiFi-teenus mõjutaks plahvatuslikult innovatsiooni ning loodaks seadmeid, millest saaks kasu enamik inimesi. Ja meie saaksime kus tahes maailmas uhkusega öelda: meil on tasuta WiFi, mis vallandaks mis tahes riigis passiivse kõmuturunduse Eesti kohta.

Artikkel ilmub EMT, Tallinna Kaubamaja, Danske Banki ja Äripäeva arvamuskonkursil “Edukas Eesti”.

Autor: Vilja Kiisler, Siim Kaevats

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755