Autor: Ken Rohelaan • 12. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google maksab USA-le 7 mln dollarit trahvi

Google maksab 38 osariigile ja pealinnale Washingtonile 7 miljonit dollarit, mis lõpetaks kolmeaastase uurimise seoses Street View autode poolt WiFi-võrkudest kogutud paroolide ja muude isiklike andmetega, vahendas Reuters.

Google'i teatel oli nimetatud juhtumi puhul tegemist eksimusega, mille põhjustas autode tarkvarasse lisatud katsetusjärgus arvutikood. Firma sõnul ei kasutatud saadud andmeid üheski Google'i teenuses.

Google nõustus saavutatud kokkuleppe kohaselt USA-s saadud andmete hävitamisega. Praegu tegeletakse mitmete Euroopa riikidega, et leida lahendust siin kogutud andmete käsitlemisega.

Trahv suurusega 7 miljonit dollarit, mis esindab väikest osa Google'i 2012. aasta umbes 50,2 miljardi dollari suurusest sissetulekust ja 10,7 miljardi dollari suurusest puhaskasumist, jagatakse uurimises osalenud osariikide vahel.

USA väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 14:53 (Eestis kell 20:53) langes Google Inc 1,19%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 36,27%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052