Autor: Ken Rohelaan • 13. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple'i juht peab minema kohtusse tunnistama

Tegevjuht Tim Cook peab USA justiitsministeeriumi esitatud hagis Apple'i vastu minema kohtusse tunnistajaks, vahendas Bloomberg.

USA riik kaebas Apple'i ja mitmed kirjastajad kohtusse, süüdistades neid ühistes kavatsustes tõsta elektrooniliste raamatute hindu. Juhtumiga tegelev USA ringkonnakohtunik Denise Cote väljastas määruse, mille järgi saab Cooki kasutada tunnistajana kuni neli tundi.

Kohtuvaidluses on kostjana jäänud alles vaid Apple. Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck GmbH-i, CBS Corp.-i, Lagardere SCA-i, Pearson Plc-i ja News Corp.-i kirjastusüksused jõudsid riigiga juba kokkuleppeni.

USA väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 14:35 (Eestis kell 20:35) tõusis Apple Inc 0,83%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind langenud 23,79%.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112