Autor: Raivo Sormunen • 18. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Playtechi aktsia eestlaste abil rekordkallis

Üle kuuesaja Eesti programmeerija abiga on Londoni börsil kaubeldav Playtechi aktsia tõusnud oma ajaloo kõrgeima tasemeni 646,50 pennini. Alles alanud 2013. aastal on väärtpaber jõudnud sealjuures tõusta koguni poole võrra.

Viimati rõõmustas Playtech aktsionäre möödunud neljapäeval ja reedel, kui internetimängudele tarkvara tootev ettevõtte näitas tugevaid aastatulemusi.

Käive tõusis börsifirmal aastaga 51% (368 miljoni euroni) ja kulumieelne ärikasum 49% (138 miljoni euroni). Suure osa käibekasvu taga oli turundusteenuseid pakkuv PT Turnkey Services Limited (PTTS), mis omandati 2011. aasta keskpaigas.

Ehkki ülevõtmiste tõttu on Playtechi kontserni töötajate arv kahe aastaga ligi kolmekordistunud ning ulatub ligi kolme tuhandeni, annavad Eesti programmeerijad börsifirma tulemustesse endiselt märkimisväärse panuse.

„Eesti on jätkuvalt kontserni suurim arenduskeskus ja annab väga olulise osa Playtechi grupi edust,“ vastas Playtech Estonia juht Kaari Simson küsimusele, kas suure laienemise käigus pole Eesti üksuse osatähtsus börsifirmas kahanema hakanud.

Kõige enam saab firma edu üle rõõmustada üheks maailma üheks rikkaimaks poissmeheks nimetatud israellane Teddy Sagy, kellele kuulub ligi pool Playtechist ning kelle varandust hindas Forbes oma viimases rikaste edetabelis 1,8 miljardi dollariga.

Ehkki ka Playtech Estonia töötajatel on võimalus osaleda aktsiaoptsioonides, ei soostunud Simson vastama, kui palju meie programmeerijatest Playtechi aktsiaid/optsioone omada võiks, küll aga märkis ta, et börsil noteeritud olemine lisab ettevõttele prestiiži ja usaldusväärsust ning kindlasti aitab kaasa inimeste otsusele ettevõttesse tööle kandideerida.

Eestlastest saab Playtechi aktsiaralli üle kõige enam rõõmustada tarkvarafirma kaasasutaja Rain Kivisik, kellele kuuluvad aktsiaid peaks Äripäeva andmeil olema väärt juba üle 64 miljoni euro ning kellega kuulub ta umbes Eesti kolmekümne rikkaima inimese hulka.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052