Autor: Rivo Sarapik • 19. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirma pani Taani teadlased Eestisse kolima

Eesti idufirma ZeroTurnaround ostab tarkvarafirma Javeleon ja toob Eestisse kaks taani tippinseneri.

Java dünaamilisele uuendamisele keskendunud Javeleoni ostuga saab siinne idufirma ka esimese patendid. Ettevõtte asutanud taani teadlased Allan Gregersen ja Michael Rasmussen liituvad ZeroTurnaroundiga ning kolivad Eestisse.

Tehingus oli BizJournals.com andmeil osaline ka Bostoni riskikapitalifirma Bain Capital Ventures (BCV). Tehingu hinda portaali teatel ei avaldata. BCV varade maht ulatub 2 mld dollarini. Ettevõtte investeeringute hulka kuuluvad näiteks rahapaigutused ärisuhtlusvõrku LinkedIn ja veebiuuringuid võimaldavasse SurveyMonkey´sse,

ZeroTurnaroundi kaasasutaja ja tegevjuht Jevgeni Kabanov sõnas: “Allani ja Michaeli tulekuga saime juurde kaks maailmatasemel inseneri ning kõvasti hoogu ja elevust tootearendusse.”

“Oleme põnevil ja hakkame Javeleoni tehnoloogia ning eestlaste JRebeli tooteseeria ristamisega kohe pihta,” ütles Allan Gregersen.

Tartus asutatud ZeroTurnaround on tarkvaraarendajate tööd lihtsustava produktiivsustehnoloogia looja ning nende tooteid kasutatakse ligikaudu 80 riigis. Javeleon keskendus Java tarkvara dünaamilisele uuendamisele.

ZeroTurnaround sai alguse 2007. aastal, kui toonases Webmedias töötanud Jevgeni Kabanov ja Toomas Römer lõid tehnoloogia, mis aitab Java arendajatel kiiremini programmeerida ning kirjutatud koodi kasutusse võtta.

Ettevõtte lipulaev JRebel võimaldab ühel programmeerijal aastas kokku 4-6 nädalat tööaega. Aasta eest alustati ka süsteemihalduritele mõeldud toote LiveRebel müüki.

90 töötajaga ettevõttel on arenduskeskused Tallinnas ja Tartus, globaalne müügikontor Bostonis ning harukontor Prahas. ZeroTurnaroundi peamiste omanike hulka kuuluvad Bain Capital Ventures ning ettevõtte juhtkond. Tuntumate klientide seas on eBay, Disney, HP, IBM, Lufthansa, Oracle ja USA Föderaalreserv.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755