22. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Blackstone tahab Hurdi tuua Delli juhtima

Investeerimisfirma Blackstone Group, kes kaalub börsilt lahkuva Dellile konkureeriva pakkumise tegemist, on agressiivselt asunud värbama Oracle'i presidenti Mark Hurdi, et panna ta maailma suuruselt kolmanda arvutitootja etteotsa.

22. märtsil kukub pakkumiste esitamise tähtaeg Delli ülevõtmiseks, mis võimaldab huvitatud osapooltelt teha konkureeriv pakkumine Michael Dellile ja Silver Lake Partnersile, kes viivad firma börsilt 24,4 miljardi dollari eest.

Reutersiga suhelnud allikate sõnul pöördus Blackstone Hurdi poole ning see on oluline tegur, kas firma kavatseb Delli eest pakkumise teha või mitte. Veel ei ole teada, kas Blackstone teeb pakkumise või millised on Hurdi plaanid.

Blackstone'i ega Oracle'i esindajad keeldusid teemat kommenteerimast.

Michael Delli praeguse plaani kohaselt jääks ta endanimelise firma tegevjuhiks. Samas on ta öelnud, et on avatud koostööle firmadega, kes löövad Silver Lake'i 13,65 dollarit aktsia kohta pakkumist. Selge ei ole, kas ta oleks nõus tehinguga, kus tema enam firmat ei juhi.

Hurd oli enne Oracle'iga liitumist Hewlett-Packardi tegevjuht. Ta taandus ametikohalt 2010. aasta augustis, kui alltöövõtja süüdistas teda seksuaalses ahistamises.

Hiljem HP komisjon leidis Hurdi süütu olevat, kuid avastas, et viimane oli esitanud vigaseid kuluaruandeid. Hurd liitus seejärel Oracle'iga ning teda peetakse praeguse tegevjuhi ja miljardärist omaniku Larry Ellisoni kõige tõenäolisemaks järglaseks.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474