22. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investeeri nagu miljardärid iPhone'i abil

iPhone on toonud Apple'ile hiiglasliku varanduse ja teinud paljudest arendajatest miljonärid, kuid nüüd tuleb välja rakendus, mis lubab investeerida nagu Warren Buffett.

Järgmisel nädala jõuab Apple'i AppStore'i rakendus iBillionaire. Makstes iga kuu 1,99 dollarit, saab rakenduse kasutaja jälgida 10 miljardäri nagu Buffetti, Carl Icahni, John Paulsoni, David Einhorni ja Bill Ackmani samme.

Rakendus hakkab jälgima kasutaja investeerimisportfelli ning võrdleb seda miljardäride omadega ning pakub sellele vastavalt ka soovitusi, vahendab MarketWatch.

"Kui sa paned need 10 inimesed kokku, siis sa näed, mis toimub," ütles iBillionaire'i kaasasutaja Raul Moreno. "Nad mõtlevad sarnaselt."

USA Väärtpaberikomisjon nõuab suurinvestoritel vähemalt kord kvartalis esitada andmed enda positsioonide kohta, mille andmeid rakendus kasutabki. Rakendus seejärel näitab kõigi miljardäride positsioone ning näitab, kui hästi on nende portfellidel läinud S&P 500 indeksi vastu.

Kasutajad saavad seejärel ise enda positsioonid üles laadida ning rakendus pakub seepeale soovitusi, millega jäljendada miljardäride tegemisi.

Miljardäride seas on populaarsemateks aktsiateks Apple ja Google, mille aktsiaid omavad neli miljardäri. Üllatavalt on aga kõige populaarsem firma 2009. aastal pankrotist välja tulnud autojuppide tootja Delphi Automotive, mille aktsiad kuuluvad viiele miljardärile. Firma aktsia on viimase aastaga tõusnud 37%.

Rakenduse ostmisel tuleb aga arvestada mitmete puudustega. Esiteks on suurinvestoritel info oluliselt varem käes ning näiteks Delphi puhul ostis Einhorn aktsiaid enne firma börsile tulekut, mis tavalisele jaeinvestorile on paraku võimatu.

Teine probleem on ajastus. Miljardäridel on kohustus esitada andmed komisjonile 45 päeva jooksul pärast kvartali lõppu, mis tähendab, et avalikuks saades on info omajagu vana juba. 

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474