Autor: Ken Rohelaan • 26. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Goldman Sachsi reiting kukutas BlackBerry aktsiat

BlackBerry aktsiahind kukkus ligi 4%, kui USA investeerimispank Goldman Sachs langetas firma aktsiareitingut, viidates nutitelefonitootja uue seadme pettumust valmistanud müügi algusele Ameerika Ühendriikides, vahendas Reuters.

"Meie jaemüügikohtade kontrollimised alates 22. märtsist ligi 20-s asukohas, mille hulka kuulusid AT&T, Best Buy ja RadioShack, paljastasid üllatava puudujäägi turustamise toetamisest ja toote nõrgast paigutamisest," ütles Goldman Sachsi analüütik Simona Jankowski, kelle teatel jäi toote turule toomise reklaamimine samuti piiratuks.

Goldman Sachs vähendas BlackBerry aktsiasoovituse "neutraalne" peale, varasem oli "osta".

BlackBerry aktsiahind oli USA-s enne hommikust kella langenud 3,9%, hinnani 14,33 dollarit. Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 13:13 (Eestis kell 19:13) langes BlackBerry 3,02%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 5,34%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052