30. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cisco otsustas dividendi suurendada

Rohkem raha investoritele tagastada sooviv Cisco Systems otsustas tõsta kvartaalset väljamakstavat dividendi 21% võrra..

Teate järel kasvab firma makstav omanikutulu 17 sendini aktsia kohta ning läheb firmal aastas täiendavalt maksma 639,8 miljonit dollarit, vahendab MarketWatch. Neljapäevase sulgemishinna alusel on Cisco aktsia tootlusprotsent 3,3.

Ciscol oli 14. veebruari seisuga 5,33 miljardit kaubeldavat aktsiat. Raha ja rahalisi vahendeid oli firmal 26. jaanuari seisuga 6,85 miljardit dollarit.

"Cisco jätkuvalt tugev finantsolukord lubab meil otse aktsionäridele pakkuda suuremat dividendi," ütles firma finantsjuht Frank Calderoni.

Tüüpiliselt on tehnoloogiafirmad korporatiivmaailmas raharikkad, sest nad ei pea enda raha suures mahus tehastele, kinnisvarale, varustusele ja inventarile kulutama võrreldes tootjate või jaemüüjatega.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755