3. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-tiigrid sööstavad maailma vallutama

Viimaste aastate kasvav ärivaldkond on programmeerimine ning tarkvara loomine. Siinsetel IT-firmadel ei ole Eesti turul konkurente ning nende ambitsioon on tarkvaraga vallutada ka maailma.

Tarkvaraloojateks on noored ettevõtlikud inimesed, kes panevad seljad kokku aastaid tegutsenud oma ala spetsialistidega. Näiteks ehitajatele mõeldud projekti kulude ja eelarve haldamise tarkvara Budget.to ehk Budgetto OÜ loodi algul enda tarbeks. "See tarkvara on eksisteerinud algsel kujul 2000. aastate keskpaigast alates. Üks esimestest klientidest oli Solarise Keskus ja tarkvara oli nö majasisene tööriist," ütles Budgetto OÜ juhatuse liige Rasmus Vaino.

Ettevõtte üks omanikest Madis Väin tegeles Solaris Keskuse ehitamise ajal ehitusjärelvalvega. "Tema ülesanne oli jälgida ehitusprojektide eelarvet ja neid juhtida. Alustas selle programmiga kontserdisaali projekteerimisel ja lõpuks kasutati kogu Solarise ehitamisel. Tänu sellele programmile said ülevaate Solaris Keskuse ehitaja, omanik, investorid ja ka pangad, kes ehitustöid finantseerisid," selgitas Vaino.

Tarkvara kui toote loomise idee tekkis ettevõtete suurest huvist. "Aastaid on see tarkvara olnud majasisene tööriist, aga siis hakkasid teised ettevõtted selle vastu huvi tundma. Eelmise aasta lõpus tekkiski mõte teha toode, mille vastu on reaalne huvi. Aasta alguses tulime töölt ära ning täiskohaga arendame seda tarkvara," märkis Vaino.

Teistest tähelepanuväärsetest uutest IT-firmadest ja nende plaanidest loe juba tänase Äripäeva paberlehest.

Autor: Ave Lepik, Alyona Stadnik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755