4. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BofA-le enam Microsoft ei meeldi

Bank of America Merrill Lynchi analüütikud otustasid alates 2008. aasta septembrist püsinud ostusoovitust Microsofti aktsiale alandada.

Analüütikute sõnul põhines nende ostusoovitus agressiivsel 40 miljardi dollarilisel aktsiate tagasiostu programmil ning Windows 7 tootetsüklil, vahendab MarketWatch.

"Me lootsime, et Microsoft siseneb tänu Windows 8-le suure furooriga nutitelefonide ja tahvelarvutite turule," kirjutasid analüütikud kliendikirjas. "Tavapärane tootetsükli kogemus näitab, et aktsia saavutab tipu enne uue Windowsi väljatulekut, kuid me olime endiselt positiivsed, sest turul ei olnud piisavalt puutetundlikke seadmeid, mis oleks lubanud objektiivselt Windows 8 edu hinnata."

"Nüüd, kuus kuus hiljem, kui on rohkem seadmeid saadaval, pole Windows 8-l head müügiimpulssi ja see on oluliselt meie optimismi alandanud," kirjutasid analüütikud. Bank of America soovitus Microsofti aktsiale on tänasest neutraalne.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052