Autor: Sirje Rank • 11. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti maksuamet kasutab ka Google Maps Street View`d

Maksuameti teabeosakonna juhataja Tõnis Kuuse sõnul on Street View sarnaselt Leedu maksuinspektoritele ka Eesti maksuametnike töövahendite hulgas kui üks avalik allikas.

Samas ei näe Kuuse põhjust ühtegi eraldi allikat esile tõsta. Niisama oluline on näiteks tihe koostöö teiste ametiasutuste ja teiste riikide maksuhalduritega.

"Google Maps Street View puhul on tegemist täiendava infoallikaga, mida saame kasutada enne vaatlust näiteks juhtudel, kui teeme hindamise teel maksustamist, eesmärgiga hinnata enne vaatlust võimaliku kinnisvara olemust. Näiteks kui isikult deklareeritud sissetulek puudub või on väga väike ning eramu, milles isik elab, on suure väärtusega," selgitas Kuuse. "Vastavalt kehtivale õigusele peab maksuhaldur menetluses olulised tõendid nõuetekohaselt koguma ja vormistama ehk menetluse raames peab vaatluse teostama."

Kuuse sõnul peab Google Maps Street View juures arvestama sellega, et tegemist ei ole reaalajas pildiga, vaid mingil ajahetkel tehtud digitaalse salvestisega. Nii on see vaid üks informatsiooniallikas riskianalüüsil kontrolliobjekti valimisel ning distantsilt tänavatest, majadest ja muudest objektidest teabe saamiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052