Autor: Rainer Saad • 11. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tahvelarvutid on põrmustamas personaalarvuteid

Personaalarvutite müük langes selle aasta esimese kolme kuuga 14 protsenti, mis on kahe aastakümne suurim langus.

Tahvelarvutid on kogunud populaarsust, samal ajal kui ostjad näivad vältivat Microsofti uut Windows 8 operatsioonisüsteemi, kirjutas Reuters.

Kogu maailmas langes võrreldes eelmise aasta esimese kolme kuuga personaalarvutite müük 14 protsenti 76,3 miljoni ühikuni, ütles International Data Corp. (IDC). Analüütikud prognoosisid 7,7 protsendilist langust. IDC on personaalarvutite müügitulemusi analüüsinud alates 1994. aastast.

Uuringufirma Gartneri andmete järgi langes personaalarvutite müük samal perioodil võrreldes eelmise aastaga 11 protsenti.

Mõlema uuringufirma sõnul on personaalarvutite müügi languse põhjuseks see, et inimesed ostavad rohkem tahvelarvuteid ning nutitelefone.

IDC vanemanalüütiku Jay Chou sõnul on uue Windowsi operatsioonisüsteemi tulek tavaliselt tõstnud personaalarvutite müüki. Praegune leige vastukaja Windows 8le tähendab seda, et personaalarvutite müük kukub aasta lõpuks veel rohkem. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755