Autor: Indrek Kald • 16. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cybernetica rajab RIKSile 1,6 mln eest meresidesüsteemi

Eesti kapitalil põhinev AS Cybernetica AS ja Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutus (RIKS) sõlmisid lepingu uue mereraadioside süsteemi tarneks ja paigaldamiseks.

RIKSi rahvusvahelisele riigihankele ülemaailmse merehäda ja ohutuse süsteemi GMDSS nõuetele vastava meresidesüsteemile tarnija leidmiseks laekus kolm pakkumust. Edukaks tunnistati Cybernetica pakkumus summas 1 576 821 eurot.

Tööde teostamise lõpptähtajaks on planeeritud järgmise aasta detsember. Lepingu raames vahetatakse välja amortiseerunud mereside keskjaama aparatuur jalisatakse uued tugijaamad sideteenuse parema kättesaadavuse tagamiseks. Projekti teostamise raames luuakse valmisolek ka suuremate siseveekogude katmiseks mereside teenusega, mis omakorda tõstab meresõiduohutust Eesti vetes, teatas RIKS.

Vastavalt merel inimelude päästmise rahvusvahelisele konventsioonile on Eesti riigil kohustus tagada mereraadioside oma merepääste vastutusalas.

RIKS on majandus- ja kommunikatsiooni haldusalas asuv organisatsioon, mis pakub erinõuetele vastavaid infokommunikatsiooniteenuseid riigieelarvest finantseeritavatele asutustele. Muuhulgas opereerib RIKS meresidevõrku, on siseministeeriumile kuuluva operatiiv-raadiosidevõrgu ESTER tehniline operaator ja pakub serverimajutusteenuseid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755