Autor: Romet Kreek • 18. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PayPali kasv aeglustus

EBay esimese kvartali käive tuli analüütikute ootustest madalam ning ettevõte prognoosis käimasolevaks kvartaliks pettumust valmistavat käivet ja kasumit, kuna Euroopa tõmbab alla PayPali üksusse kasvu, vahendab Bloomberg.

Esimese kvartali 3,75 miljardi dollarine käive tuli alla analüütikute 3,77 miljardilist ootust. Ettevõte prognoosis II kvartaliks 3,8-3,9 miljardilist käivet võrreldes analüütikute 3,95 miljardilise ootusega.

Paypali käibekasv taandus mulluselt 32% esimeses kvartalis 18 protsendile. Onlain-maksete üksus teenis igalt ülekandelt vähem raha ning sai kannatada majanduse aeglustumisest ja Euroopa nõrgematest valuutadest.

Nõrk välismaine kasv mõjutab ettevõtet ka teises kvartalis, prognoosis Wedbush Securitise analüütik Gil Luria.

„See paistab üleilmse aeglustumisega, millest EBay ei ole suutnud pääseda,“ ütles Luria.

Ettevõte prognoosis, et teise kvartali kasum ilma mõnede tulude-kuludeta tuleb 61-63 senti aktsia kohta võrreldes analüütikute 66 sendise ootusega.

„Me ootame nõrgemat Euroopat ja briti naela võrreldes jaanuaris antud kogu aasta prognoosiga,“ ütles EBay finantsdirektor Bob Swan konverentskõnes. „Euroopa on veidi aeglasem kui mullu ja me eeldame selle jätkumist sel aastal.“

Esimese kvartali kasum ilma mõnede tulude-kuludeta oli 63 senti aktsia kohta võrreldes analüütikute 62 sendise ootusega. Puhaskasum kasvas aastaga 570 miljonilt dollarilt 677 miljonile ehk aktsia kohta 44 sendilt 51 sendile.

Osana uutele turgudele tungimisest avas ettevõte venekeelse veebilehe, mille rõhk on moel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755