19. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft tõmbas tulemustega mütsist jänese

Maailma suurim tarkvarafirma Microsoft suutis neljapäeva pärastlõunal avalikustatud majandustulemustega investoreid üllatada ja seda vaatamata tugevale langusele personaalarvutite turul.

Microsoft teenis enda majandusaasta kolmandas kvartalis puhaskasumina 6,06 miljardit dollarilt ehk 72 senti aktsia kohta, vahendab MarketWatch. Aasta tagasi olid Microsofti numbrid 5,1 miljardit ehk 61 senti aktsia kohta.

Ettevõtte käive kasvas mulluselt 17,4 miljardilt dollarilt 20,5 miljardi dollarini. FactSeti küsitletud analüütikud prognoosisid Microsoftile 20,53 miljardi dollarilise käibe juures kasumiks 68 senti aktsia kohta.

"Minu arust olid tulemused kardetust paremad," kommenteeris Evercore Partnersi analüütik Kirk Materne. "Pärast IDC personaalarvutite turu numbreid oli meelestatus väga nõrk."

Microsofti Windowsi divisjoni käive kasvas aastataguselt tasemelt 23%, 5,7 miljardi dollarini. Firma äridivisjon, kuhu alla käib ka näiteks Microsoft Office, kasvatas käivet 6,32 miljardini ehk 8% võrra.

Meelelahutuse divisjoni, kuhu alla kuulub ka mängukonsool Xbox ja sellega seostuvad teenused, käive kasvas aastataguse kvartaliga võrreldes lausa 56%, 2,53 miljardi dollarini.

Investorid võtsid Microsofti tulemused positiivselt vastu. Järelturul kallines firma aktsia 2,67%, 29,56 dollarini. Sel aastal on Microsofti aktsia tõusnud 7,8%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052