Autor: Romet Kreek • 19. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TeliaSonera kasum alla ootuste

TeliaSonera esimese kvartali kasum tuli analüütikute oodatust väiksem ning kasvanud konkurentsi tõttu vähenes käive Põhjamaade turul, vahendab Bloomberg.

Puhaskasum kukkus mulluselt 4,12 miljardilt Rootsi kroonilt 4,11 miljardile. Analüütikud ootasid kasumi kasvu 4,32 miljardile Rootsi kroonile. Käive vähenes 4,4 protsenti, 24,5 miljardile Rootsi kroonile võrreldes analüütikute oodatud 25,1 miljardiga.

TeliaSonera, mis teenis mullu enam kui 60% kasumist Põhjamaades, on võitlemas aeglasema kasvuga koduturgudel, kus ka konkurents on kasvanud. Operaator vähendab kulusid, et muutuda kasumlikumaks, fokuseerudes kõnedelt andmesidele. Kasv Euraasia üksusest, kuhu kuuluvad Türgi, Venemaa ja endised Nõukogude Liidu vabariigid, jätkas tulemuste toetamist.

"Meie tööstusharu teeb läbi traditsioonilise ärimudeli muutust, olles selle pannud kahtluse alla tarbijate käitumise muutuse tõttu," ütles TeliaSonera juhatuse esimees Per-Arne Blomquist. "Konkurentsiolukord on jäänud paljudel turgudel nõudvaks ning surve on kogu tuludevoole."

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755