Autor: Indrek Kald • 23. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 võrgus võib kahe nädala jooksul esineda tõrkeid

Tele2 uuendab järgmise kahe nädala jooksul Harju- ja Lääne-Virumaal 38 2G saatejaama uue põlvkonna seadmete vastu, mistõttu võib lühiajaliselt esineda tehnilisi tõrkeid.

Tele2 Eesti tehnoloogiadirektori Mart Nielseni sõnul vahetab ettevõte aasta jooksul kogu oma raadiovõrgu töökindlamate, võimsamate ja energiasäästlikemate seadmete vastu.

"Esimese etapina vahetame järgmise paari nädala jooksul Tallinna ja Rakvere vahel asuvate jaamade seadmed uute vastu, mis lülitatakse lõplikult töösse juunis. Plaani kohaselt katavad vahetustööde ajal asendatavaid saatjaid ajutiselt teised lähikonna saatejaamad. Siiski võib juhtuda, et tööde ajal jääb paariks tunniks näiteks siseruumide jaoks levi nõrgaks," ütles ta.

Nielseni sõnul teavitasid nad piirkonnas elavaid lepingulisi kliente, keda jaamauuendus võiks mõjutada. "Tööde ajal on meie kõnekeskus kõrgendatud valmisolekus ning uuendame ka kodulehel regulaarselt võrguinfot," märkis ta.

Tele2 vahetab tänavu kuues etapis välja kõik 2G jaamad ning uuendab ja lisab 3G saatjaid. Lisaks ehitab ettevõte tänavu juurde vähemalt 150 4G saatejaama.

Mobiil- ja andmesideteenuseid pakkuval Tele2-l on Eestis ligi 510 000 klienti. Ettevõte kuulub rahvusvahelisse Tele2 gruppi, millel on kümnes riigis 15 miljonit klienti. Tele2 on noteeritud Stockholmi börsil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052