Autor: Indrek Kald • 24. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edukas mobiilimüük parandas LG kvartalitulemusi

Tehnoloogiaettevõte LG Electronics esimese kvartali tegevuskasum oli 322,88 miljonit USA dollarit ning puhaskasum 20,30 miljonit dollarit.

Mõlemad kahanesid mõnevõrra võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Siiski kasvasid esimese kvartali tulud tänu edukale mobiilseadmete ärile aasta lõikes 6,8%, 13,01 miljardi dollarini.

LG teatel tõi neile edu aktiivne mobiilsete seadmete äri, kus jaanuarist märtsini tarniti kokku 10,3 miljonit nutitelefoni. See on parim tulemus alates ajast, mil LG nutitelefoniturule sisenes. Oodatust paremad tulemused LG mobiilseadmete üksuses aitasid aga kompenseerida mõnevõrra nõrgemaid numbreid koduse meelelahutuse lahenduste äris.

Selle üksuse tulud kahanesid madala plasmatelerite ja IT-toodete müügi tõttu aasta lõikes 4,77 miljardi dollarini. Võrreldes aastatagusega kasvas Euroopas ning arenevatel turgudel (Hiina ja SRÜ riigid) aga LCD-telerite müük. Üksuse esimese kvartali tegevuskasum oli 27,68 miljonit dollarit, mis oli võrreldes sama perioodiga aasta tagasi küll madalam, kuid kõrgem eelmise, 2012. aasta viimase kvartali tulemusest.

Mobiilkommunikatsiooni lahenduste üksuse tulemused paranesid esimeses kvartalis märgatavalt tänu rekordilise 10,3 miljoni mobiilseadme tarnimisele – tulud kasvasid võrreldes sama perioodiga aasta tagasi 28,5%, ulatudes 2,96 miljardi dollarini.

Headele tulemustele aitas kaasa edukas LTE nutitelefonide (Optimus G ja Optimus G Pro) ja 3G nutitelefonide (Optimus L-seeria ja Nexus 4) müük. Tegevuskasum 122,69 miljonit dollarit kasvas tänu tugevatele tuludele ja paremale maksustruktuurile aastatagusega võrreldes peaaegu neljakordselt. Ettevõte loodab aga tänu uue Optimus L-seeriaIe ja 5,5tollise Full HD IPS Optimus G Pro nutitelefoni (3G turgudel) ning Optimus F-seeria (4G LTE turgudel) turuletulekule suurendada teises kvartalis mobiilseadmete tarnet ja müüki veelgi.

Koduseadmete üksuse müük kasvas esimeses kvartalis võrreldes sama perioodiga aasta tagasi 11%, 2,59 miljardi dollarini. Seda suuresti tänu edukatele müüginumbritele USAs, Kesk-Ameerikas ja Kesk-Idas. 29% langus üksuse tegevuskasumis (94,10 miljonit dollarit) aastatagusega võrreldes peegeldas aga tehtud suuri investeeringuid turunduse ning teadus- ja arendustegevuse vallas. Järgnevatel kvartalitel keskendub LG eristuvate toodete ja tugevdatud tootevalikuga konkurentsivõime ja turu liidripositsiooni tugevdamisele nõrgal maailmaturul.

Kütte- ja ventilatsiooniseadmeid, õhukonditsioneere ning energialahendusi tootva üksuse tulud olid esimeses kvartalis tänu edukale müügile Kesk-Idas ja Kagu-Aasias 1,14 miljardit dollarit. Hoolimata suurenenud investeeringutest teadus- ja arendustegevusse oli üksuse tegevuskasum tänu edukatele uutele toodetele 67,34 miljonit dollarit, mis jäi aastatagusega võrreldes muutumatuks. LG loodab tänu uute energiatõhusate ja paigaldatavate õhukonditsioneeritoodete tutvustamisele kasvatada müüki ja kasumlikkust aga veelgi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052