Jaga lugu:

ITL-i elutöö preemia pälvis Toomas Sõmera

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit austas eile erakorralise ITL-i elutöö preemiaga Eesti side- ja IT-valdkonna üht pikaaegsemat juhtfiguuri Toomas Sõmerat.

"Soovime siiralt tänada Toomas Sõmerat, kes on ligi 50 aastat töötanud Eesti info- ja kommunikatsioonisektori eri positsioonidel ning andnud suure panuse ka IKT alase haridustöö arendamisesse. Ta on aastakümnete jooksul esindanud meie ühishuve nii idas kui läänes, unistanud ja suurelt plaane ka ellu viinud ning teinud seda kõike tingimatu andumusega," ütles ITL-i president Enn Saar.

 Esimene kokkupuude IKT-sektoriga Toomas Sõmerale tekkis juba pärast keskkooli, kui ta juunikuus 1963 asus tööle telefonikaugejaama montööriõpilasena. Pärast sõjaväeteenistust naases ta kaugejaama, seekord aga juba elektromehaanikuna. 1970-ndate teisel pool, kui Sõmera oli lõpetanud Tallinna Polütehnilise Instituudi raadiotehnika erialal, tehti talle ettepanek asuda sideministri asetäitja kohale. Sideministeeriumis Toomas Sõmera töötaski kuni 1991. aastani, mil ministeerium likvideeriti. Ta oli Eesti Vabariigi ülemineku valitsuse sideminister 1990–91. Aastatel 1991 – 2000 oli Sõmera Eesti Telekomi juhatuse esimees. 2002. aasta veebruaris asus ta juhtima Eesti Infotehnoloogia Sihtasutus EITSA-t, kust kohalt ta ka peatselt, maikuu alguses, läheb pensionile.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112indrek.kald@gmail.com
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150ana.madismae@aripaev.ee