Autor: Rainer Saad • 26. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsung teenis rekordkasumi

Samsung teatas täna, et teenis esimeses kvartalis rekordilise kasumi, kuna nutitelefonidel müük püsis jätkuvalt tugev.

Lõuna-Korea elektroonikatootja esimese kvartali puhaskasum tõusis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 42 protsenti, 7,2 triljoni wonini (5 mld eurot). Käive kasvas 17 protsenti, 52,9 triljoni wonini (36,6 mld eurot) ning ärikasum hüppas 54 protsenti, 8,8 triljoni wonini (6 mld eurot). Võrreldes eelmise kvartaliga kasvas puhaskasum kaks protsenti.

Kuna Samsungi uus nutitelefon S4 tuleb müügile mitu kuud enne Apple'i järgmist iPhone'i, on oodata Samsungi rekordkasumile kasvu.

"See on nagu lumepall, mis on hakanud veerema," ütles Daewoo Securities'i tehnoloogiajuht James Song uudisteagentuuri AP teatel.

Samsung ei avalikusta oma nutitelefonide müüginumbreid, kuid uuringufirmade andmetil müüsid nad esimese kvartaliga tõenäoliselt 68-70 miljonit nutitelefoni. Aasta varem müüdi 63 miljonit nutitelefoni.

Samsungi uus nutitelefonide lipulaev Galaxy S4 tuleb Ameerika Ühendriikides müügile homme.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755