Autor: Romet Kreek • 29. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia panustab odavtelefonile

Nokia püüab võidelda Apple’i ja Samsung Electronicsiga hinna abiga.

Kui need ettevõtted müüvad nutitelefone 500 dollariga või kallimalt, siis Nokia püüab midagi teenida, müües telefone 20 dollariga, vahendab Bloomberg.

97% iPhone'ist odavam Nokia 105 saab kasutada eelallalaetud mänge, tal on värviline ekraan, raadio, rääkiv kell ja taskulambi funktsioon. Nokia ajaloo odavaim telefon on mõne nädala pärast müügil Indias ja Indoneesias ning hiljem ka Euroopas.

Nokia 105 on ettevõttele kriitilise tähtsusega. 18. aprillil teatas ettevõte, et müüs 11 miljonit telefoni vähem, kui analüütikud prognoosisid. Nokia tavatelefonide müük kukkus 21%, 55,8 mln eurole.

Kui Nokia ei ole võimeline müüma oma lihtsamaid telefone, jääb Nokia ilma olulisest teenimiskohast. „Lihttelefonide kukkuv müük on kahtlemata muretsemist väärt,“ ütles FIM varahalduse fondijuht Mika Heikkinen. „Nad peavad saama selle kontrolli alla.“

„Odav, suure müügikogusega arenevate turgude telefoniturg on Nokiale hiigelvõimalus," ütles IDC analüütik Frederico Jeronimo.

Nokia peaks olema võimeline teenima 20dollarilise telefoniga kasumit, arvas Jeronimo. Nokiale toodetakse seitsmes tehases üle maailma üle 600 000 telefoni päevas. Hiinlased võivad olla võimelised tootma sama odavaid telefone, kuid neil ei ole nii palju funktsioone ja teenuseid nagu Nokial, ütles ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755