Autor: Ken Rohelaan • 7. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bill Gates soovitab rikkamatelt rohkem makse koguda

Microsofti kaasasutaja Bill Gatesi sõnul võiksid rikkad maksta rohkem makse, kui USA jätkab võitlust eelarvedefitsiidi ohjamisega, vahendas Bloomberg.

"Siin pole kahtlust, et eelarve tasakaalustamiseks tuleb suurendada sissetulekut", ütles Bill Gates Bloomberg TV-le. Kunagise maailma rikkaima mehe hinnangul tuleks rikkamatelt võtta proportsionaalselt veidi rohkem kui seda tehakse praegu tervikuna.

Gatesi hinnangul otsib riik praegu väärtuste kompromissi, et leida lahendust riiklikele kulukärbetele. Automaatsed kulukärped, mida nimetatakse ka sekvestratsiooniks, jõustusid käesoleva aasta alguses. Gatesile valmistavad muret kulukärbete sihtmärgid, milleks on vabalt valitavad kulutustega programmid hariduses, infrastruktuuris ja teaduslikes töödes.

"Minu hinnangul ei peegelda praegune sekvester meie väärtusi," lisas Gates. "Tuleb teha arutlus tuleviku rahastamise teemal."

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755