Autor: Ken Rohelaan • 7. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BlackBerry aktsiahind langes

BlackBerry aktsia tegi peaaegu terve kuu suurima kukkumise kui Pacific Crest Securitiesi sõnul peab Kanada nutitelefonide valmistaja tootmist vähendama oodatust väiksema BlackBerry 10 müügi tõttu, vahendas Bloomberg.

Pacific Cresti analüütiku James Faucette'i teatel hoiab BlackBerry tootmist tasemel 1,5-2 miljoni seadet kuus. Faucette'i sõnul peaks BlackBerry mingil hetkel tootmist vähendama, sest viimasel kahel kuul on prognoositud müük jäänud vahemikku 1-1,25 miljonit ühikut.

Nutitelefonide tootja üritab müüki elavdada BlackBerry 10 tarkvaraga pärast turuosa loovutamist konkureerivatele operatsioonisüsteemidele Apple'ilt ja Google'ilt.

Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 13:41 (Eestis kell 20:41) langes BlackBerry 4,88%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 25,23%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052