14. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebooki esimene investor annab Eesti idufirmale 5 mln

Facebooki esimene investor Peter Thiel rahastab suurpankadega võistlevat Eesti idufirmat TransferWise veidi rohkem kui 4,6 miljoni euroga.

Valuutavahetusteenust pakkuv TransferWise demonstreerib tõelist innovatsiooni panganduses, lubades kasutajail liigutada oma raha üle riigipiiride, kommenteeris Thiel. Thieli investeerimisfirma Valar Ventures jaoks on rahapaigutus TransferWise'i esimene investeering Euroopasse.

Thieli ja tema meeskonna lisandumine meie investorite sekka on meile suur samm, teatasid TransferWise'i asutajad Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann ettevõtte kodulehel ühispöördumises. Tema kogemused nii Facebookist kui ka PayPalist aitavad meil lahendada ülemaailmse teenuse ehitamise väljakutseid, kinnitasid asutajad.

Hinrikuse sõnul teab Thiel, kuidas viia innovatsioon pangandussektorisse. "Tema investeering aitab meil kiiremini laieneda. Tänavu lisame palju uusi valuutasid ning viime teenuse Saksamaale, Hispaaniasse, Prantsusmaale ja Itaaliasse," lisas Hinrikus.

Uute riikidena peaks aasta lõpuks lisanduma Kanada, Austraalia, Uus-Meremaa, Singapur, Hongkong, LAV, Venemaa, Ukraina, Iisrael, Türgi ning Euroopa riikidest Läti, Leedu, Bulgaaria ning Tšehhi Vabariik.

Londonis asuv TransferWise on kahe tegutsemisaasta jooksul vahendanud pea 150 miljonit eurot klientide raha, sellest enam kui poole viimase kuue kuu jooksul. Pangatasudelt on nende kliendid kokku hoidnud pea kuus miljonit eurot.

Esmalt pakuti vaid Briti naelte ja eurode konverteerimise ning ülekandmise teenust, nüüd vahendatakse seitet eri valuutat. 35 töötajaga ettevõte kasvab 20-30 protsenti kuus.

Alates asutamisest on Transferwise kaasanud 5,65 miljonit eurot investeeringuid. Ettevõtte rahastajate hulka kuuluvad veel PayPali asutaja Max Levchin, IA Ventures, Index Ventures, TAG (Robin Klein and Saul Klein), Seedcamp, Betfairi endine juht David Yu, Le Monde'i omaniku Xavier Nieli firma Kima Ventures.

TransferWise'i looja Taavet Hinrikus oli Skype'i esimene töötaja ning strateegiadirektor. Kristo Käärmann töötas varem Deloitte Consultingus ja PwCs.

Autor: Indrek Kald, Annika Matson

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052