Autor: Ave Lepik • 23. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta parim noorteprojekt on androidõpik

Eile selgusid ettevõtlikkuse arenguprogrammi ENTRUM ettevõtlikkusideede konkursi „Olen ettevõtlik“ võitjad. Peavõit läks Saaremaa ja Pärnumaa meeskonnale, kes lõi innovatiivse ja interaktiivse õppeplatvormi „AndroidÕpik“.

Võidutiim pakub kirjastustele võimalust muuta paberõpikud tahvelarvutipõhiseks. See muudaks noormeeste sõnul õpetamise ja õppimise tänapäevasemaks, mugavamaks ja meeldejäävamaks.

Projektijuhi Mikk Kärneri sõnul ei ole AndroidÕpik paberõpikute koopia.

„AndroidÕpikutes on liikuvad pildid, mängud, videod ja animatsioonid, mida paberõpik kasutada ei võimalda. Valmis on õpiku toimiv prototüüp ja oleme koostanud näidismaterjalid kahe kolmanda klassi loodusõpetuse õpiku peatüki põhjal. Meie eesmärk on võtta järgmisel aastal AndroidÕpik kasutusele viies Eesti koolis ja arendada platvorm veelgi kasutajasõbralikumaks,“ selgitas Kärner.

ENTRUMI kolmandal hooajal jõudis finaali koguni 147 osalejat, ehk rekordarv Viljandi-, Hiiu-, Saare- ja Pärnumaa koolinoort.

ENTRUM programmi algataja on Eesti Energia. Pärnu kontserdimajas toimunud auhinnagalal osales ka president Toomas Hendrik Ilves, kes ettevõtlikke koolinoori tunnustas.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755