Ave Lepik • 31. mai 2013
Jaga lugu:

Viasat võitleb piraatluse vastu

Viasat AS alustas võitlust telekanalite piraatluse vastu Eesti telekommunikatsiooniturul.

Nii nagu Euroopas, on ka Eestis tasuliste telekanalite turg viimastel aastatel hoogsalt kasvanud, mistõttu on suurenenud ka nende piraatlus, teatab Viasat ja toob näitena levinuima piraatluse vormi, spordivõistluste otseülekannete näitamise avalikes kohtades.

Eestis võib telekanalite piraatlust kohata enamjaolt ettevõtetes, mis tegelevad majutus-, toitlustus- või muu meelelahutusasutuste pidamisega, vahendab ettevõtte pressiteade. Kuna aga alati pole tegu pahatahtliku piraatluse, vaid teadmatusega, alustas Viasat ettevõtetele toetuse ja abi pakkumist, et kindlustada teleprogrammide seaduslik edastus ning aidata kaasa telekanalite piraatluse vähendamisele.

Ühe initsiatiivina on alustatud koostööd Skandinaavia mittetulundusühinguga STOP Nordic, et asutada kohalikke operaatoreid ja rahvusvahelisi kanaleid ühendav mittetulunduslik piraatlusega võitlev organisatsioon.

Viasat on osa Euroopa meediagrupist Modern Times Group (MTG). Viasat Broadcasting tegutseb lisaks Skandinaaviale ja Baltimaadele ka Bulgaarias, Tšehhis, Ungaris, Sloveenias, Venemaal, Ukrainas jpt teleturgudel. Viasati meelelahutuskanaleid (nt TV1000, Viasat Sport Baltic, Viasat History, Viasat Explorer, Viasat Nature) edastatakse üle 100 miljonile vaatajale 35 riigis.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee