Autor: Ave Lepik • 31. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viasat võitleb piraatluse vastu

Viasat AS alustas võitlust telekanalite piraatluse vastu Eesti telekommunikatsiooniturul.

Nii nagu Euroopas, on ka Eestis tasuliste telekanalite turg viimastel aastatel hoogsalt kasvanud, mistõttu on suurenenud ka nende piraatlus, teatab Viasat ja toob näitena levinuima piraatluse vormi, spordivõistluste otseülekannete näitamise avalikes kohtades.

Eestis võib telekanalite piraatlust kohata enamjaolt ettevõtetes, mis tegelevad majutus-, toitlustus- või muu meelelahutusasutuste pidamisega, vahendab ettevõtte pressiteade. Kuna aga alati pole tegu pahatahtliku piraatluse, vaid teadmatusega, alustas Viasat ettevõtetele toetuse ja abi pakkumist, et kindlustada teleprogrammide seaduslik edastus ning aidata kaasa telekanalite piraatluse vähendamisele.

Ühe initsiatiivina on alustatud koostööd Skandinaavia mittetulundusühinguga STOP Nordic, et asutada kohalikke operaatoreid ja rahvusvahelisi kanaleid ühendav mittetulunduslik piraatlusega võitlev organisatsioon.

Viasat on osa Euroopa meediagrupist Modern Times Group (MTG). Viasat Broadcasting tegutseb lisaks Skandinaaviale ja Baltimaadele ka Bulgaarias, Tšehhis, Ungaris, Sloveenias, Venemaal, Ukrainas jpt teleturgudel. Viasati meelelahutuskanaleid (nt TV1000, Viasat Sport Baltic, Viasat History, Viasat Explorer, Viasat Nature) edastatakse üle 100 miljonile vaatajale 35 riigis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052