7. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äripäev Tesla aktsionäride koosolekul

Vähe on neid firmajuhte, kes on sama tähtsad kui firma ise, kellesse aktsionärid usuvad peaaegu pimesi ning kes suudavad enda lennukate ideega maailma tõesti muuta. Üks neist inimestest on Lõuna-Aafrika juurtega Elon Musk.

Teisipäeval toimunud Tesla Motorsi aktsionäride korraline üldkoosolek oli vaid formaalne viieminutiline üritus. Kogu rõhk oli suunatud pärast koosoleku lõppu lavale tulnud firma kaasasutajale, tegevjuhile, nõukogu esimehele ja tootearhitektile, kelleks Musk on. Tegu on tõenäoliselt ühe hõivatuima inimesega maailmas ning seda oli teisipäeval näha, sest saali kogunenud umbes 200 aktsionäri pidid 10 minutit koosoleku algust ootama, kuna härra Musk oli teisel koosolekul.

Ränioru ühes peamises linnas Mountain Views (Google'i kodulinn) toimunud koosolekule oli kohale tulnud suur hulk väga õnnelike aktsionäre, sest sel aastal on firma väärtus kasvanud 172%. Kuid nende õnnelike seas oli veel õnnelikemaid inimesi. Tegu oli nendega, kes lisaks aktsiate omamisele omavad ka firma ülipopulaarset elektriautot Model S-i. Ja kõige selle eest tahetakse tänada Muski.

Tegevjuhi tutvustamisel lõi saal tugevast plaksutamisest kajama ning üksteise järel tõusid inimesed püsti, kuni umbes 50 inimest püstijalu plaksutas. Teine maruline aplausiring järgnes pärast koosoleku lõppu, kui Musk enda presentatsiooni esitamiseks ja aktsionäride küsimustele vastamiseks lavale tuli.

Kes on Elon Musk ja miks ta maailma tähtsaimaks tippjuhiks võib saada, loe pikemalt tänasest Äripäeva Investori rubriigist.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California, Rivo Sarapik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755