Autor: Ken Rohelaan • 11. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GameStopi aktsia tõusis PS4 tõttu

Maailma suurima videomängude jaemüüja GameStopi aktsiahind tõusis enim viimase kümne kuu jooksul, kui Sony teatel lubab nende uus konsool PlayStation 4 piiramatult müüa kasutatud mänge, vahendas Bloomberg.

GameStop on viimase kuue kvartali jooksul teatanud madalama või muutumatu müügitulu, sest tarbijad on läinud üle mobiilseadmetele, mis kahjustavad traditsiooniliste videomängude müüki. Varasemalt omatud mängud, mida GameStopi kliendid vahetavad uuemate versioonide vastu, moodustasid 31% esimese kvartali müügitulust ning uute mängude osakaal ulatus 37%-ni.

"Tavaliselt stimuleerib uue mängukonsooli tulek suurenevat vahetust, kui kliendid uuendavad nii seadmeid kui mänge järgmise põlvkonna tasemele," ütles firma finantsjuht Robert Lloyd.

Sony PlayStation on ettevõtte esimene uus konsool pärast seitset aastat ja hakkab maksma 399 dollarit ehk 20% vähem kui Microsofti Xbox One, mis debüteerib novembris hinnaga 499 dollarit. Microsoft jätab mängude väljaandjate otsustada, kas tarbijad saavad plaatidega seotud materjale edasi anda, vahetada või müüa.

New Yorgi aktsiaturul kohaliku aja järgi kell 12:33 (Eestis kell 19:33) tõusis GameStop Corp 8,52%. Aastaga on firma aktsiahind kerkinud 107,71%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474