Autor: Indrek Kald • 13. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnar Viik: miks Reform nimetab seda e-valimisteks?

Reformierakonna õhinapõhiseid elektroonilisi siselahendusi ei peaks nimetama e-valimisteks, ütles IT-ekspert Linnar Viik.

"Vabariigi valimiskomisjoni poolt korraldatavad valimised, mis on seadustatud ka elektroonilise hääletusena, on turvalised, auditeeritud ja liiguvad ajaga koos. On väga kahju, et avalikus kommunikatsioonis on ühe erakonna sisemist õhinapõhist otsust avada oma liikmetele osalemiseks elektroonilised kanalid üldse hakatud nimetama sõnaga e-valimised," rääkis ta ERRile.

"Kindlasti tuleb sellel erakonnal endal teha järeldused, kas ja mil viisil sellest õhinast kantud innovatiivsest tegevusest teha midagi sellist, mis oleks läbipaistev, samas turvaline, auditeeritud ega annaks kellelegi kunagi võimalust kahelda selles, kas ühe erakonna sisevalimiste tulemused on manipuleeritavad, on kujul või teisel täis turvaauke või mitte," lisas Viik.

Pärast ajakirjanduses ilmunud artikleid häälte võltsimisest Reformierakonna sisevalimistel tuvastas erakonna töörühm 71 rikkumist kolmes maakonnas – Lääne-Virumaal (39 võltsitud häält), Viljandimaal (24) ja Võrumaal (8) – kokku moodustasid need töörühma väitel 2,1% partei juhatusele antud häältest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755