Autor: Alyona Stadnik • 18. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Post: e-kaubandus Saksamaaga muutub kiiremaks 

Saksamaa e-poodidest tellitud saadetiste arv on viimasel paaril aastal kahekordistunud ning seoses sellega on Saksa Post DHL ja Eesti Posti koostöö arenenud uuele tasemele.

"2009. aastal alguse saanud koostöö Eesti Posti ja Saksa Posti DHLi vahel on arenenud uuele tasemele – koostööleppe kohaselt on Eesti Post DHLi ainuke partner Baltikumis," teatas Eesti Post.  

See tähendab, et Eesti Post pakub Saksa Postile häid ja kvaliteetseid tarbijale saadetise kättetoimetamise viise esiti Eestis, aga loodetavast peagi ka kogu Baltikumis. Samuti soovivad mõlemad osapooled edendada ja toetada piiriülest e-kaubandust ja infologistika teenuseid.

„Eesti Posti koostöö DHLiga on viimase aasta jooksul teinud märgatava hüppe, välismaalt tellitud kaupade maht näitab kindlat kasvu. Oluliselt aktiviseerunud ja pidevalt kasvav e-kaubandus toob meie tarbijatele suuremaid valikuvõimalusi,“ rääkis Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas.

Koostööleping on võrdselt väärtuslik nii Eesti Postile kui Saksa Postile. Saksa Post DHLi asepresidendi Thomas Baldry sõnul on rahvusvaheline koostöö Eesti Postiga DHL Balti riikide suunalisele pakiteenusele olulise tähtsusega. "Loodame, et see lahendus aitab tõhusalt kaasa rahvusvahelise e-kaubanduse kasvule. Saksamaa kui Euroopa suurim ekspordimaa vajab usaldusväärset ja mugavat partnerit Baltikumis ning me näeme sellisena Eesti Posti,“ lausus Baldry.

Koostöö Saksa Postiga toob tavatarbija jaoks kaasa selle, et kliendid saavad Saksa e-poodidest tellitud kaubad kiiremini kätte ning seda üle Eesti, mitte ainult suuremates linnades. "Samuti muutus koostööga tellimine Saksa e-poodidest, mis müüvad Eestisse, klientide jaoks soodsamaks," märkis Kärmas.

Vähem oluline pole seadusest tulenev kliendil õigus kaubaga 14 päeva jooksul tutvuda ja vajadusel tasuta tagasi saata, lisas ta. "Ning siin muudab Eesti Post piiriüleste saadetiste tellimise kliendile veelgi muretumaks," kinnitas Kärmas. „Tellimise teeb mugavaks ja riskivabaks võimalus kaup tasuta tagasi saata.“

Tema sõnul on Eesti Post avatud erinevateks partnersuheteks, et rahvusvahelises maailmas ellu jääda. "Näiteks oleme alustanud ka koostööd Soome pakiveoettevõttega Matkahuolto OY," sõnas Kärmas.

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755