Autor: Romet Kreek • 19. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiinlastel puudub Nokia ülevõtmishuvi

Nokia aktsia tegi eile USAs päeva sees 12 protsendise tõusu, kuid tõus taltus. Hiina telekommunikatsioonifirma Huawei Technologies lükkas ümber uudise, et neil on huvi omandada Soome mobiiltelefonitootja, vahendas Bloomberg.

Nokia Ameerika hoiutähe hind tõusis 4,6%, 3,86 dollarile. Päeva sees käis hoiutäht ära ka 4,12 dollaril, kui Financial Times kirjutas, et Huawei kaalub sedasorti ülevõtmisi viidates ettevõtte tabetoodete äri juhile Richard Yu-le. Ta ütles, et Nokiaga oleks võimalik mingisugune sünergia.

Eile teatas ettevõte, et Huwaeil ei ole plaane Nokia ülevõtmiseks.

„Kogu meie ettevõtte ajaloo jooksul oleme teinud vähe, väga väikeseid ülevõtmisi,“ ütles Huwaei pressiesindaja Scott Sykes.

Kuigi Nokia on üks esimese nutitelefoni tootjaid, on ettevõte kaotanud turuosa, kuna kliendid eelistavad puutetundliku ekraaniga Apple iPhone ja Samsungi Galaxit.

Telekommunikatsiooniseadmete tootja Huawei püüab pääseda telefonide turule.  Esimeses kvartalis oli ettevõtet turuosa nutitelefonide turul 4,3% võrreldes aasta varasema 3,4 protsendiga.  Nokia turuosa vähenes aastaga 7,8 protsendilt 2,8 protsendile. Samsungi turuosa oli I kvartalis 32%, talle järgnes Apple 17% turuosaga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755