Autor: Ken Rohelaan • 20. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google sai Prantsusmaa regulaatorilt kolm kuud armuaega

Prantsusmaa andis Google'ile kolm kuud aega, et firma parandaks internetis kasutajate andmetega seotud tegevuse põhimõtteid, vahendas Bloomberg.

"Prantsusmaa, Hispaania, Suurbritannia võtavad vastu ametliku otsuse Google'ile survetavaldavate toimingute alustamiseks alates järgmise nädala algusest ja Saksamaa liitub järgmise nädala lõpus." ütles Prantsusmaa andmekaitsega tegeleva CNIL-i (Commission nationale de l'informatique et des libertés) juht Isabelle Falque-Pierrotin. "Teine laine tuleb Itaalialt ja Hollandilt juuli lõpuks."

Google seisab üle Euroopa silmitsi uurimistega, mis on seotud 60 eelmise aasta toote privaatsuspoliitika muudatustega. Andmekaitseregulaatorid tunnevad huvi ka internetiühendusega prillide Google Glassi vastu, paludes firma juhil Larry Page'il kontakteeruda toote võimalike probleemide puhul.

"Meie privaatsuspoliitika austab Euroopa seadust ja lubab meil luua lihtsamaid, efektiivsemaid teenuseid," ütles Google'i kõneisik Al Verney. "Oleme teinud täielikult koostööd andmekaitseregulaatoritega, kes on kogu selle protsessiga seotud, ja jätkame niiviisi ka edaspidi."

Falque-Pierrotini sõnul võib CNIL määrata trahvi maksimaalselt 150 000 eurot ja korduva rikkumise puhul 300 000 eurot. Teised regulaatorid võivad nõuda kuni üks miljon eurot, luues potentsiaalse võimaluse Google'it trahvida mitme miljoni euroga lisaks maine kahjustamisele, täpsustas CNIL-i juht.

USA väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 12:00 (Eestis kell 19:00) langes Google Inc 0,56%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 54,40%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755