21. juuni 2013
Jaga lugu:

Stanfordi Ülikoolis toimub eestiteemaline konverents

Stanfordi Ülikooli Raamatukogus (Stanford University Libraries) toimub 27. juunil 2013 LEP-ESTO festivali eelüritusena esindusliku osalejaskonnaga konverents. Üritus on pühendatud väliseesti arhiividele, raamatukogudele, muuseumidele ning uurimisvõimaluste tutvustamisele ja edendamisele.

Konverents toob kokku (välis)eesti kultuuripärandi kogumisest, säilitamisest ja uurimisest huvitatud asutuste, organisatsioonide ja seltside esindajad, et üheskoos arutleda nimetatud valdkondade hetkeseisu ning tulevikuvõimaluste üle. Konverentsi korraldavad Stanfordi Ülikooli Raamatukogud koostöös Baltic Heritage Networki (BaltHerNet), Väliseesti Muuseumi/Eesti Õppetöö Keskuse (VEMU/EÕK) ja Rahvusarhiiviga.

Ettekannetega oalevad lisaks BaltHerNeti, VEMU/EÕK, Rahvusarhiivi ja Stanfordi esindajatele Eesti Vabariigi kultuuriminister Rein Lang, Eesti Rahva Muuseumi direktor Tõnis Lukas ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi IT-asekantsler Taavi Kotka.

Ettekanded keskenduvad nii senitehtud tööle (välis)eesti kultuuripärandi kogumise, säilitamise ja kasutamise vallas kui tulevikueesmärkidele ning koostöövõimalustele. Konverents päädib Rahvusarhiivi näituse “Karm kevad” avamisega Stanfordi ülikoolilinnakus.

Stanfordi Ülikooli Raamatukogus töötab 2013. aastast alates Kistler-Ritso Sihtasutuse toetusel Eesti ja Balti õpingute assisteeriv kuraator. LEP-ESTO festival toimub sel aastal San Franciscos ja selle ümbruses, koondades kümneid Eesti ja eestlastega seonduvaid üritusi.

Lisainfo: http://www.lep-esto2013.com/eesti-stanfordis/

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt