25. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA telekomihiid läheb jaapanlaste kontrolli alla

Pärast nädalaid kestnud rivaalitsemist jaapanlaste SoftBanki ja kaabeltelevisiooni pakkuja Dish Networksi vahel otsustasid Sprint Nexteli aktsionärid heaks kiita Softbanki ülevõtmispakkumise.

SoftBank maksab 78% osaluse eest Sprintis 21,6 miljardit dollarit, vahendab The Wall Street Journal. Tehingu peavad esmalt heaks kiitma USA ametivõimud, misjärel peaks tehing lõpule viidama juuli alguses.

See tähendab, et USAs läheb internetimiljardär ja SoftBanki tegevjuht Msayoshi Son vastamisi riigi kahe suurima mobiilsideoperaatoriga - Verizon Wireless ning AT&T.

Erinevalt Jaapanist on USAs suuri asustamata maa-alasid, mis nõuavad leviga katmist ning uuendamist. Cisco Visual Networking Indexi andmeil on Jaapanis 2012. aastal nutitelefoni keskmine andmeside kiirus 2,1 megabaiti sekundis. See on ligi 40% kiirem USA keskmisest, mis oli 1,5 megabaiti sekundis.

Ometi usub Son, et uue omanikeringiga Sprint suudab jõuvahekordi USA mobiilsideturul muuta. Soni sõnul soovib ta, et Sprint jätkab enda piiramata andmemahu pakkumist, eristudes sellega kahest suuremast konkurendist, kes küsivad raha vastavalt kasutatud andmemahtudele.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052